Cartofi dulci umpluți cu chilli

Întotdeauna este indicat să diversifici mâncarea. Acest sfat este una din regulile de aur ale nutriției. Fiecare aliment are alte beneficii pentru sănătate și deci cu cât acoperim o plajă mai largă de nutrienți, cu atât mai mult putem nevoile metabolismului.

M-am gândit că fasolea este un aliment sănătos pe care nu îl folosesc suficient în dieta mea. Așa că astăzi voi pregăti un chilli foarte gustos cu care voi umple niște cartofi dulci. Cartofii dulci au și ei multe proprietăți nutritive, dar din păcate sunt folosiți mult mai puțin decât cartofii albi.

Ingrediente (8 porții):

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 8 cartofi dulci
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 800g roșii cuburi
  • 400g porumb (conservă)
  • 400g fasole roșie (conservă)
  • 400g fasole neagră (conservă)
  • 200g quinoa
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 lingură boia iute
  • 1 linguriță oregano
  • iaurt 2% pentru topping
  • sare și piper după gust

 

Pregătire:

În apa fiartă puneți 2 pliculețe de quinoa și pregătiți-le conform instrucțiunilor de pe cutie.

Înțepați cartofii dulci cu furculița și îi puteți pune în cuptor la 200 de grade pentru 50 de minute.

Timp suficient să pregatim și umplutura de chilli.

Puneți o lingură de ulei în tigaie și căliți ceapa, usturoiul mărunțit și ardeiul gras. După cam 5 minute adăugați roșiile cuburi, porumbul, fasolea neagră și fasolea roșie. Adăugați și condimentele și amestecați.

Se ține pe foc cam 20 de minute la foc mediu.

După ce compoziția s-a îngroșat adăugați quinoa fiartă și amestecați.

Luați un cartof dulce, tăiați-l pe jumătate și puneți la mijloc 2 linguri din compoziția de chilli.

Pentru topping adăugați o lingură de iaurt, oregano sau pătrunjel proaspăt.

 

Informații nutriționale (per porție/1 cartof):

 

Calorii 449
Proteine 15
Grăsimi 4
Carbohidrați 90
Fibre 13

 

Poftă bună!

 

Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!