Eu sunt fan mâncarea mexicană încă din 2006 așa că astăzi vă propun o rețetă de chilli cu carne de curcan. Se poate folosi și altfel de carne dacă nu vă place sau nu aveți la îndemână curcan. Ceea ce face rețetele mexicane deosebite este chimionul. Aroma sa este resimțită des în mâncărurile lor și mi se pare că se potrivește la fix.
Preparatul este picant datorită chilli-ului dar daca nu sunteți fani mâncarea picantă, îl puteți exclude. Tot va avea un gust deosebit datorită chimionului.
Ingrediente:
- 800g carne tocată de curcan
- 700g roșii cuburi
- 700g fasole roșie (conservă)
- 2 linguri sos de roșii sau bulion
- 2 linguri ulei
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 400g de mozarella sau cașcaval ras
- 1 linguriță oregano
- 1 linguriță praf chilli
- 2 lingurițe chimion
- 1/2 linguriță piper
- un vârf de sare
Pregătire (aprox. 5 porții) :
Se călește ceapa, usturoiul pisat și ardeiul .
Se adaugă carnea tocată de curcan și se călește până când aceasta se gatește.
Atunci cand carnea este gatita se adauga rosiile cuburi, fasolea si cele 2 linguri de sos de rosii. Se lasa la foc mic pana cand scade sosul de rosii.
Se adauga sarea si piperul.
Puneti pe o farfurie, presarati cascaval ras si serviti cald. Delicios ! 🙂
Va iese un preparat extrem de gustos care o sa devina foarte rapid unul dintre preferatele familiei!
Informații nutriționale (per porție):
Calorii | 370 |
Proteine | 52 |
Grăsimi | 6 |
Carbohidrați | 39 |
Fibre | 27 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
863 thoughts on “Chilli de curcan”
Comments are closed.