Despre…roșii

  Înainte să vorbim despre beneficiile consumului de roșii o să împărtășesc cu voi o poveste amuzantă. Roșiile sunt originare din America de Sud și timp de 200 de ani au fost considerate otrăvitoare în Europa. Chiar erau denumite “merele otrăvitoare”. De ce? În acele timpuri, mâncarea se servea pe platouri de plumb sau cositor. […]

Despre… cireșe

  Cireșele sunt fructele mele preferate. Dar nu despre asta este vorba în acest articol. O să vorbim puțin despre beneficiile acestor fructe minunate și de ce ar trebui să le consumăm mai ales când este sezonul lor și deci le putem procura de pe piața locală. Am mai menționat că a mânca fructe de […]

Varza de Bruxelles

O altă legumă folosită foarte puțin în bucătăria noastră este varza de Bruxelles. O să încerc astăzi să vă dau câteva motive pentru care ar trebui să o introduceți în alimentația voastră. Prin aportul mare de fibre, varza de Bruxelles ajută digestia și scade colesterolul Reduce inflamațiile prin aportul de glucobrassicin și vitamina K Previne apariția […]

Despre… dovleac

De multe ori dovleacul este ignorat ca și aliment, iar acest lucru este și din cauză că nu prea cunoaștem beneficiile lui pe plan nutrițional. Sau beneficiile lui în curele de slăbire. Știați că doar 100g de dovleac conține 200% din doza zilnică de vitamina A? Acest lucru face ca dovleacul să aibă o contribuție […]

Despre… ananas

Ananasul este cu adevărat un fruct apreciat de foarte mulți dintre noi datorită aromei pe care o are. Deși atunci când îl mâncăm pare foarte dulce, ananasul conține de fapt puțin zahăr și deci puține calorii. Câteva dintre beneficiile ananasului ar fi: conținut mare de vitamina C (150g de ananas conțin 100% din doza zilnică […]

Despre… quinoa

În ultima vreme am început să folosesc din ce în ce mai des quinoa în rețetele mele. Mi se pare mult mai bună decât orezul și are multiple beneficii de care mult timp nu am fost conștientă. Quinoa este originară din America de Sud și este considerată aurul incașilor. Este o cereală bogată în proteine […]

Despre… varza Kale

În călătoria făcută in Asia am avut o surpriză foarte plăcută în ceea ce privește alimentația. M-am simțit foarte bine din punct de vedere digestiv și m-am întors acasă convinsă că trebuie să mâncăm mai multe legume, dar și că trebuie să învățăm să gătim legume. De exemplu varza Kale. Ea poate fi foarte gustoasă […]

Despre…kiwi

  Pentru mine kiwi a fost și este cu adevărat un fruct miraculos. Sunt mai mult de 10 ani de când eu consum 1 kiwi în fiecare dimineață pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun. Acest mic truc are o valoare inestimabilă atunci când te confrunți cu probleme de tranzit […]

Despre… SCORȚIȘOARĂ

Astăzi discutăm despre un condiment foarte aromat: scorțișoara. Hmm… condiment sau medicament? În ultima perioadă s-au făcut foarte multe studii referitoare la calitățile curative ale scorțișoarei, mai ales în cazul persoanelor cu diabet de tipul II, deoarece ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Unele studii insistă că scorțișoara este poate cel mai puternic […]

Despre… MIERE

  Există foarte multe controverse legate de miere. Pornind de la aceste controverse, apar și mai multe întrebări. Este mierea mai bună decât zahărul? Zahărul îngrașă mai mult decât mierea? Mierea este naturală și deci mai sănătoasă? Dacă gătești cu miere și folosești temperaturi ridicate (cuptor), este mierea cancerigenă? Și probabil mai există și alte […]