Zahăr, miere sau sirop de arțar?

Întotdeauna s-au stârnit controverse legate de ce alegem ca îndulcitor. Eu nu sunt un adept al îndulcitorilor artificiali așa că astăzi aduc în discuție zahărul, mierea și siropul de arțar. În ziua de azi se consumă foarte mult zahăr. Și asta deoarece el se regăsește în mai toate alimentele procesate și îl consumăm fără să […]

Despre… făina de konjac

Stiți care e întotdeauna problema când vine vorba de diete? Carbohidrații. Toate produsele făinoase reprezintă o problemă. Și asta se datorează faptului că sunt hipercalorice. O cantitate mică de făină conține foarte multe calorii și oricât ne-am chinui să reducem cantitatea produselor făinoase, întotdeauna ajungem să depășim proporția optimă. Dar dacă v-aș spune că există […]

Ce mâncăm înainte și după sport?

Exercițiile fizice sunt foarte importante pentru sănătatea noastră. Însă întotdeauna ele trebuie acompaniate de o nutriție corectă, astfel încât să putem maximiza rezultatele. Vom vorbi aici despre o nutriție corectă în cazul în care practicăm un sport de întreținere sau pierdere în greutate (nu vorbesc despre sportivii de performanță care trebuie să urmeze un cu […]

Porumbul fiert

Cum începe sezonul porumbului fiert m-am gândit să vorbim un pic și despre beneficiile lui asupra organismului. Eu nu am întâlnit multe persoane cărora să nu le placă porumbul fiert. Personal am ajuns de mult la concluzia că îmi place porumbul în toate formele lui. Și dacă aleg să mănânc o felie de pâine, o […]

Să slăbim sănătos

  De câte ori nu ne-am apucat de diete draconice sau regimuri alimentare drastice? Cu siguranţă ne-au ajutat să slăbim rapid, dar de cele mai multe ori ne lasă înfometaţi şi lipsiţi de vlagă. Şi pericolul cel mai mare este că la final există riscul de a recăpăta înapoi acele kg pierdute cu atâta muncă. […]

Alimentația de primăvară

Primăvara începem să resimțim iarna cu mâncăruri greoaie, sedentarism și o carență de fructe și legume proaspete. Apar stările de slăbiciune și oboseală iar un sistem imunitar mai slab duce și la apariția răcelilor de primăvară. Este momentul să aducem acel aport de vitamine și minerale atât de necesare pentru o viață sănătoasă. Așa că […]

Cartoful mov. Un aliat de nădejde la dietă

Din păcate cartoful mov se folosește prea puțin în bucătăria noastră. Spun din păcate pentru că este mult mai sănătos decât fratele lui alb, iar consumul lui are nenumărate beneficii pentru sănătate. Studiile recente scot la iveală multe dintre beneficiile imediate ale cartofului mov: controlul greutății, scăderea tensiunii arteriale, scăderea colesterolului. Cartoful violet este bogat […]

Despre pericolul din fructoză

Atunci când vorbim despre efectele nocive ale consumului de zahăr nimeni nu se gândește la fructoză. Da, fructoza este și ea periculoasă. Unii oameni de știință spun chiar că este mai periculoasă decât zahărul. Știți de ce? Fructoza și glucoza sunt metabolizate diferit de către organismul nostru. Fructoza nu declanșează eliberarea de insulină și este […]