Pandișpan cu afine

 

Nu-i așa că atunci când se apropie sărbătorile cu toții începem să ne gândim la mirosul de turtă dulce sau de cozonac? Și cum toate dulciurile de sărbători conțin mult prea mult zahăr și nu sunt întotdeauna cele mai sănătoase, m-am gândit să vă vin în întâmpinare cu o rețetă de pandișpan cu afine.

Rețeta de azi este așa cum v-am obișnuit deja, fără zahăr și fără făină albă. Dar vă garantez că pandișpanul este foarte gustos, iar mirosul care o să se răspândească în toată casa în momentul coacerii, o să vă îmbete simțurile.

 

Ingrediente (2 forme de chec):

  • 100 ml apă fiartă
  • 1 cană curmale fără sâmburi (130g)
  • 400g făină integrală
  • 6 banane mari bine coapte
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură esență de vanile (sau orice altceva vă place)
  • 300g iaurt 2%
  • 18 ouă de prepeliță (4 ouă de găină)
  • 200g afine

 

Pregătire:

În apa fiartă puneți la înmuiat curmalele pentru 15 minute.

Pasați cele 6 banane până obțineți un piure.

Adăugați ouăle și iaurtul. Amestecați. Adăugați și esența de vanilie.

Curmalele împreună cu lichidul se fac un piure cu ajutorul blenderului. Piureul obținut se adaugă la compoziția de mai sus.

În acest moment putem adăuga ingredientele solide.

Se adaugă făina și bicarbonatul de sodiu.

La sfârșit adăugați afinele și amestecați ușor pentru a nu le zdrobi.

Compoziția se împarte în 2 forme de chec și se coace la 180 de grade pentru 50 de minute.

Din fiecare chec ar trebui să obțineți 20 felii.

 

Informații nutriționale (per felie):

Calorii 117
Proteine 4
Grăsimi 1
Carbohidrați 23
Fibre 15

 

Poftă bună!

 

Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!