Paella

Este vară și m-am trezit gândindu-mă la Spania. Mi-e dor de plimbările lungi pe falezele spaniole și parcă deja simt în nări mirosul de la restaurantele ce pregătesc intens preparate cu fructe de mare. Revin la realitate și, deși nu sunt în Spania, vă propun o rețetă delicioasă de paella cu fructe de mare. Eu […]

Lasagna fără carne cu dovlecei*

A venit și vremea dovleceilor. Pe lângă faptul că dovleceii sunt bogați în vitamine și minerale, ei ne sunt și un aliat de nădejde în curele de slăbire datorită conținutului crescut de fibre care dau senzația de sațietate cu un aport scăzut de calorii. Tot datorită conținutului ridicat de fibre, studiile spun că dovlecelul poate […]

Pui cu sos chilli

Astăzi vă propun o altă rețetă foarte rapid de pregătit. Și cu ingrediente destul de ușor de găsit prin casă. Vă mărturisesc însă ca a devenit rapid o variantă preferată de a găti puiul. Ingrediente (2 porții):   300g carne julienne de pui 1 ardei gras mare 1 ceapă mare 2-3 căței de usturoi 4 […]

Pui julienne cu piure de morcovi

Am mai spus și în trecut că ar trebui să diversificăm mai mult alimentele. De aceea de data aceasta propun un piure de morcovi. A ieșit un piure dulce și foarte aromat. Ingrediente (4 porții): 800g carne julienne de pui 2 ardei grași roșii 1 ceapă mare 12-15 morcovi 1 linguriță chimen 1 linguriță fulgi […]

Somon în still chinezesc

Astăzi vă propun o rețetă simplă, dar care vă va încânta papilele gustative. Sunt foarte surprinsă că nu m-am gândit la ea mai devreme. Dar niciodată nu e prea târziu, așa că vă recomand să o încercați și voi. Va deveni cu siguranță una din rețetele favorite. Ingrediente (4 porții): 600g somon 2 ardei grași […]

Ardei neumpluți cu carne de curcan

Ardeii umpluți sunt de obicei o mâncare foarte grea și destul de dificil de făcut. Astăzi vă propun o variantă de ardei neumpluți, cu un timp maxim de preparare de 30 minute. Rețeta este una versatilă și foarte gustoasă. Compoziția cu ardei și carne de curcan se poate mânca cu garnitură de orez, așa cum […]

Cartofi dulci umpluți cu chilli

Întotdeauna este indicat să diversifici mâncarea. Acest sfat este una din regulile de aur ale nutriției. Fiecare aliment are alte beneficii pentru sănătate și deci cu cât acoperim o plajă mai largă de nutrienți, cu atât mai mult putem nevoile metabolismului. M-am gândit că fasolea este un aliment sănătos pe care nu îl folosesc suficient […]

Paste cu ton la cuptor

Pastele cu ton sunt printre preferatele mele. De data aceasta am adaptat o rețetă a lui Jamie Oliver, ca o budincă de paste cu ton și sos roșu. Au ieșit geniale. Ingrediente: 800g roșii cuburi/800g sos de roșii 2 cutii de 180g de ton în suc propriu 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă […]

Creveți dulci și picanți

Dacă sunteți fani creveți ca și mine, aceasta este o altă rețetă care o să vă placă foarte mult. Creveții vor avea un gust dulce/picant. Dacă nu vă place mâncarea picantă puteți renunța la chili. Ingrediente (4 porții): 250g creveți decorticați 1 ardei gras galben 1 ardei gras roșu 1 ceapă mică 1 lingură usturoi […]

Cod la cuptor pe pat de năut

Astăzi am avut poftă de năut, dar nu am vrut să recurg din nou la hummus. Năutul este foarte sănătos. Are multe proteine vegetale și alte numeroase beneficii pentru sănătate. Așa că m-am hotărât să îl încerc într-o rețetă de cod la cuptor. A ieșit un prânz delicios pe care îl împart și cu voi. […]