Pui oranje

Ingrediente:

  • 1 kg pui făcut fâșii
  • 500g fasole verde sau broccoli
  • 2 linguri ulei de susan
  • 500 ml suc de portocale proaspăt
  • 125 ml supă de pui (sau apă fiartă cu 1 linguriță de unt și mirodenii)
  • 125 ml sos de soia
  • 3 linguri miere
  • 1 lingură ghimbir ras
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 1 lingură coajă de portocală
  • 1/2 linguriță piper
  • un vârf de sare

Pregătire:

Se călește puiul asezonat cu sare și piper în uleiul de susan. Când puiul este gătit se pune deoparte.

Între timp putem pregăti sosul. Amestecăm sucul de portocale cu supa de pui, sosul de soia, mierea, praful de usturoi, ghimbirul, coaja de portocală, piperul și sarea.

În aceeași tigaie în care am gătit puiul se pune sosul și se gătește cam 20 de minute până se îngroașă. O să știți că sosul este gata în momentul în care se desprinde de pe tigaie când dați cu lingura.

Când sosul este gata, adăugați și puiul și mai gătiți pentru 2-3 minute.

Serviți preparatul cu fasole verde sau broccoli.

Dacă vă doriți ceva mai consistent puteți să îl serviți cu orez brun, tăiței de orez sau tăiței de konjac. Alegerea vă aparține 🙂

 

Informații nutriționale (per porție):

Calorii 362
Proteine 28
Grăsimi 10
Carbohidrați 39
Fibre 3

 

Poftă bună!

Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!