Cred că mulți dintre noi suntem fani pizza. Așa că de ce nu și o variantă de mic dejun? Și chiar una sănătoasă ?
Aproape imposibil? Nu chiar!
Vă propun azi un mic dejun haios, gustos și sănătos. E o variantă echilibrată care aduce un aport important de fibre și proteine astfel încaât să ne începem ziua așa cum trebuie.
Ingrediente:
- 200g fulgi de ovăz
- 150g nuci crude
- 7-8 curmale deshidratate
- 1 banană mare foarte coaptă
- scorțișoară
- 200g iaurt
- 3 lingurițe de miere
- esență de vanilie(opțional)
Pregătire (aprox. 8 porții) :
Dacă aveți curmale deshidratate eu le pun în apă fierbinte 5 minute pentru a fi mai ușor de obținut o pastă.
După 5 minute se fac pastă cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucătărie.
Nucile se prăjesc 5 minute la cuptor și apoi se mărunțesc în robotul de bucătărie. Se adaugă 200g de fulgi de ovăz și pasta de curmale.
Se adaugă o banană făcuta piure, 2 lingurițe de miere, scorțișoară și se amestecă bine.
Compoziția obținută se pune într-o formă rotundă și se dă la cuptor(200 de grade) pentru 15 minute.
Pentru topping se amestecă 200g de iaurt cu 1 linguriță de miere.
După ce se racește “blatul” se adaugă amestecul de iaurt deasupra și se ornează cu fructe de pădure.
Informații nutriționale (per porție):
Calorii | 294 |
Proteine | 11 |
Grăsimi | 15 |
Carbohidrați | 29 |
Fibre | 9 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
340 thoughts on ““Pizza” de mic dejun”
Comments are closed.