Despre mine

Numele meu este Adina Samoilă și sunt programator de baze de date.
Da 🙂 Am terminat facultatea de Cinernetică, Statistică și Informatică Economică în 2005.

Asta nu înseamnă că drumurile mele nu s-au intersectat niciodată cu nutriția. Dimpotrivă.
Încă din adolescență am avut probleme de greutate și am ținut numeroase diete draconice, care nu au făcut decât să aducă foarte multă nefericire. De ce? Pentru că în mare parte nu funcționau, sau atunci când funcționau rezultatele erau de foarte scurtă durată.
În concluzie, dietele ținute în adolescență au venit cu frustare, înfometare si de multe ori kilograme în plus.

În 2005 m-am mutat 2 ani în S.U.A. Pe lângă problemele uzuale s-au adăugat și cele provenite din schimbarea mediului și implicit a modului de alimentație.
Dintr-odată totul devenise mai complicat.
Porțiile erau mai mari, combinațiile diferite de cele cu care eram eu obișnuită și mai toate alimentele conțineau zahăr.

Atunci mi-am dat seama pentru prima dată că trebuie să înțeleg nevoile nutriționale ale corpului meu și apoi să învăț ce, cât și când să mănânc astfel încât să pot satisface acele nevoi într-un mod sănătos. 

Am început să citesc foarte mult pe această temă și mi-am dat seama că sunt chiar pasionată de orice informație legată de nutriție. Am devenit un devorator de articole, prezentări și documentație legată de nuriție.

În 2010 m-am apucat de kangoo jumps, sportul de care m-am îndrăgostit la prima vedere. De atunci au trecut 8 ani iar eu încă sunt un practicant împătimit al acestui sport.

 


Merg la kangoo de 2 ori pe săptămână dar rezultatele cu adevărat uimitoare nu au apărut decât după ce am absolvit cursul de tehnician nutriționist.

Odată cu acest curs am ajuns la concluzia că dieta reprezintă cel mai important aspect atunci când vorbim de controlul greutății. Și nu numai controlul greutății; dieta este foarte importantă și pentru a avea un stil de viață sănătos.

Cursul a confirmat pasiunea mea pentru nutriție dar și bănuiala că trebuie să înțelegem nevoile corpului nostru și cum pot fi ele acoperite de alimentele pe care alegem să le consumăm la un anumit moment al zilei. Am realizat că fără să conștientizăm, corpul nostru ne spune ce îi trebuie prin acele “pofte” pe care le resimțim. De multe ori o poftă este de fapt o carență sau o nevoie de un anumit nutrient. Noi trebuie să avem răbdarea pentru asculta corpul și cunoștințele pentru a interpreta corect nevoile sale și a le transpune într-o acțiune necesară si sănătoasă.

De asemenea, am ințeles toate greșelile pe care le făcusem în trecut cu celelalte diete sau obiceiuri alimentare. Am descoperit că nutriția se poate înțelege logic. Odată ce înțelegi cum funcționează corpul și cum este procesat fiecare aliment, începi să înțelegi ce, cum și cât trebuie să mănânci pentru a fi sănătos, dar și pentru a atinge greutatea pe care ți-o dorești.

Acest blog are ca scop să împărtășească cu voi informații esențiale și sfaturi legate de nutriție. Eu sper ca toate aceste informații să vă ajute să luați decizia corectă în ceea ce privește alimentația zilnică.

Dar este foarte important de știut că atunci când avem nevoie de o dietă personalizată, cel mai bine este să cerem ajutorul unui specialist. De aceea, dacă vreodată simțiți nevoia unui coach în ceea ce privește nutriția, nu ezitați să mă contactați. 

Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!