Pentru amatorii de dulce la micul dejun am pregătit astăzi o rețetă foarte sănătoasă.
De regulă eu nu recomand un mic dejun dulce deoarece riscăm să ne ridicăm nivelul glicemiei foarte mult și să avem probleme pe parcursul zilei atunci când glicemia va scădea foarte brusc.
Acest mic dejun anihilează aceste riscuri prin aportul de proteine (prezente în untul de arahide) dar și a carbohidraților complecși cu absorbție lentă (din pâinea integrală).
Mai mult, pâinea integrală conține multe fibre, ceea ce vă asigură un tranzit intestinal optim.
Ingrediente (3 porții):
- 3 felii de pâine integrală
- 45g de unt de arahide
- 1 banană
- câteva semințe de susan
Pregătire:
Dacă vă place pâinea prăjită, băgați cele 3 felii de pâine integrală la toaster. Acest lucru e opțional.
Puneți 15g de unt de arahide pe fiecare felie și 1/3 din banana tăiată în felii.
Nu puneți mai mult de 15g de unt de arahide(1 linguriță)! Conține foarte multe calorii și este îndeajuns de dulce încât să nu aveți nevoie de o cantitate mai mare.
Adăugați câteva semințe de susan.
Informații nutriționale (per porție – 1 felie):
Calorii | 144 |
Proteine | 6 |
Grăsimi | 7 |
Carbohidrați | 14 |
Fibre | 5 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
752 thoughts on “Un mic dejun dulce”
Comments are closed.