De multe ori dovleacul este ignorat ca și aliment, iar acest lucru este și din cauză că nu prea cunoaștem beneficiile lui pe plan nutrițional. Sau beneficiile lui în curele de slăbire.
Știați că doar 100g de dovleac conține 200% din doza zilnică de vitamina A? Acest lucru face ca dovleacul să aibă o contribuție importantă în mecanismul vederii.
Cantitatea importantă de fibre dar și conținutul scăzut de calorii, îl fac un aliat de nădejde atunci când ne luptăm cu kg în plus.
Ca și alte legume de culoare portocalie, conține o cantitate importantă de betacaroten, un antioxidant foarte important penru organism. El ajută la protejarea pielii, părului și a unghiilor, dar și la întărirea sistemului imunitar.
Conform unor studii are efect anti-cancerigen și anti-diabetic, tot datorită beta carotenului.
Un alt beneficiu important este asigurat prin aportul de vitamina E, care previne îmbătrânirea pielii și apariția ridurilor. Deci, să rămânem tineri cu dovleac!
Dovleacul ajută și la o refacere mai rapidă după antrenamente sportive, datorită aportului de potasiu. Potasiul ajută la refacerea echilibrului electrolitic după antrenamente intense.
Dovleacul are un rol important și în combaterea anemiei, prin aportul de vitamine B și fier.
Mai sunt multe alte beneficii ale dovleacului, dar cred că acestea ar trebui să vă determine deja să cautați diferite rețete cu dovleac.
O să vă dau și eu câteva idei pentru a vă face munca mai ușoară.
Seara, ca o cină ușoară, puteți alege un dovleac la cuptor asezonat cu muuuultă scorțișoară.
La prânz puteți opta pentru o supă cremă de dovleac.
Dimineața se pot face brioșe cu dovleac. Acestea se vor dovedi îndeajuns de hrănitoare încât să vă dea un început extraordinar pentru o nouă zi.
750 thoughts on “Despre… dovleac”
Comments are closed.