Somon în still chinezesc

Astăzi vă propun o rețetă simplă, dar care vă va încânta papilele gustative. Sunt foarte surprinsă că nu m-am gândit la ea mai devreme. Dar niciodată nu e prea târziu, așa că vă recomand să o încercați și voi. Va deveni cu siguranță una din rețetele favorite.

Ingrediente (4 porții):

  • 600g somon
  • 2 ardei grași roșii
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței usturoi
  • 1 linguriță fulgi de chili (dacă vă place picant)
  • 6 linguri sos de soia
  • 300g fasole verde (eu am folosit congelată)
  • 2 linguri ulei de susan
  • un plic de quinoa cu orez (250g)
  • sare și piper

Pregătire:

Se taie somonul cuburi și se pune la macerat în 3 linguri de sos de soia. Îl ținem la macerat între 10 și 30 de minute.

Se pune 1 lingură ulei de susan într-o tigaie. Se adaugă somonul cuburi asezonat cu sare și piper. Se călește bine după care se dă la o parte.

Se pune o oală cu apă la fiert. Când fierbe adăugați pliculețul de quinoa cu orez. Eu am folosit această combinație de la Panzani, dar cu siguranță puteți folosi și doar orez sau doar quinoa, în funcție de preferințe.

Între timp adăugați 1/2 lingură de ulei de susan în tigaie și puneți la călit ceapa. Când devine aurie adăugați usturoiul mărunțit, ardeii grași tăiați cuburi, fasolea verde, sare și piper după gust.

Dacă ați optat pentru fulgii de chilli, acesta este momentul să îi adăugați și pe ei.

Adăugați 2-3 linguri de soia și căliți până când legumele sunt gătite. Apoi adăugați somonul și orezul cu quinoa.

Se amestecă bine și se serveste cald.

Deasupra fiecărei porții se presară susan. Acest lucru va adăuga un plus de aspect, dar și de gust 🙂

 

Informații nutriționale (per porție):

Calorii 201
Proteine 27.9
Grăsimi 7.2
Carbohidrați 8.1
Fibre 15

 

Poftă bună!

Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!