Substituții inteligente pentru un Crăciun mai sănătos

Crăciunul reprezintă o provocare pentru organismul nostru. Și nu numai din punct de vedere al kg în plus. De cele mai multe ori mâncăm prea mult, combinăm prea multe alimente, mâncăm prea gras și categoric consumăm mult mai multe calorii decât ar trebui.

În articolul de azi ne vom concentra pe substituții inteligente astfel încât mâncarea de la masa de Crăciun să fie mai sănătoasă dar la fel de gustoasă.

Care credeți că e problema cu sarmalele ? Puteți ghici?

Da, smântâna. Dar putem renunța la ea și o putem înlocui ușor cu iaurt.

O altă problemă cu sarmalele o reprezintă orezul. Oare îl putem înlocui?

Quinoa reprezintă un înlocuitor perfect pentru orez. Are mai multe proteine și mai multe fibre.

Să trecem la un alt preparat atât de consumat de sărbători. Salata de boef. Cred că deja puteti ghici problema.

Putem înlocui maioneza cu un amestec de muștar și iaurt. Vă garantez că are un gust foarte bun. Dacă nu vi se pare suficient de dulce puteți pune o lingură de miere.

Uleiul este din nou un ingredient problematic. Foarte multe grăsimi și foarte multe calorii. Dar există un înlocuitor. Mai ales pentru prăjituri: piureul de mere.

 

Untul este un alt ingredient hipercaloric pe care în multe preparate îl putem înlocui cu succes cu un produs mai sănătos care conține multe grăsimi bune și are o textură numai bună. Ați ghicit care este acesta?

Zahărul este întotdeauna o problemă. Am început să consumăm prea mult zahăr. Mult mai mult decât are nevoie organismul nostru. Multe studii recente asociază consumul de zahăr cu slăbirea sistemului imunitar și cu pericolul de apariție a multor afecțiuni. Dar am vești bune. În dulciuri îl putem înlocui cu sosul de curmale. În cafea îl putem înlocui cu un pic de lapte. În alte băuturi îl putem înlocui cu mierea.

Da, cozonacul este foarte bun. Dar nu ar trebui să abuzăm de el. Poate fi înlocuit cu succes cu un chec pe bază de banane.

Vă place tortul? Dacă da, atunci puteți încerca această rețetă de tort de morcovi. Este foarte gustos și nu are zahăr sau faină albă.

Brioșe? Sigur. Dar avem și o variantă mai sănătoasă care se bazează pe banane.

 

Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!