Astăzi vă propun o rețetă foarte sănătoasă si deloc plictisitoare. Poate fi un prânz sau o cină hrănitoare și corectă din punct de vedere nutrițional.
Am ales file de șalău, cartofi mov și varză de Bruxelles.
Cartofii mov ar trebui folosiți mai des în rețete datorită multiplelor beneficii aduse. Nu îngrașă și conțin foarte mulți antioxidanți.
Varza de Bruxelles este de asemenea prea puțin folosită ca și garnitură pentru mesele zilnice. Studiile arată că un consum moderat de varză de Bruxelles reduce riscul de obezitate, diabet și boli de inimă.
Ingrediente (3 porții):
- file de șalău (500g)
- semințe de susan
- 500g cartofi mov
- 500g varză de Bruxelles
- 1 linguriță chilli (opțional, doar dacă vă place picant)
- rozmarin
- 1 lingură ulei
- sare și piper
Pregătire:
Se pune la fiert o oală cu apă.
Se taie cartofii mov în stil wedges. Când fierbe apa se pun cartofii pentru 5 minute.
Într-un bol pregătiți o linguriță de ulei cu sare, piper, rozmarin și opțional chilli.
După ce au trecut 5 minute se scot și se trec prin marinata de mai sus.
Aceeași marinată se folosește și penru varza de Bruxelles taiată în jumătăți.
Fileul de șalău se condimentează cu sare și piper și apoi se tapetează cu semințe de susan.
Cartofii, varza de Bruxelles și peștele se pun într-o tavă la cuptor. Se țin 30 de minute la 220 de grade C.
Informații nutriționale (per porție – 1/3 din compoziție):
Calorii | 300 |
Proteine | 36 |
Grăsimi | 7 |
Carbohidrați | 27 |
Fibre | 5 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
680 thoughts on “Șalău în crustă de susan”
Comments are closed.