Am mai spus și în trecut că ar trebui să diversificăm mai mult alimentele. De aceea de data aceasta propun un piure de morcovi. A ieșit un piure dulce și foarte aromat.
Ingrediente (4 porții):
- 800g carne julienne de pui
- 2 ardei grași roșii
- 1 ceapă mare
- 12-15 morcovi
- 1 linguriță chimen
- 1 linguriță fulgi de chili (dacă vă place picant)
- 1 lingură boia dulce
- 1 lingură sos de soia mai puțin sărat
- 1 lingură ulei
- sare și piper
Pregătire:
Morcovii se curăță, se taie în bucăți mari și se pun la fiert.
Se pune 1/2 lingură de ulei la foc. Se adaugă puiul julienne și 1 cană de apă. Se pune capacul și se lasă pe foc până când scade apa. Se călește un pic puiul și se pastrează separat.
În tigaie se pune cealaltă 1/2 de lingură de ulei. Se călește ceapa împreună cu ardeiul. Când ceapa a devenit aurie, se adaugă și puiul pregătit mai devreme. Se pune o lingură de soia și condimentele (boia dulce, fulgi de chilli, sare, piper) și se mai ține la foc mic 3-4 minute amestecând des.
Morcovii fierți se fac piure la blender (sau pasați manual) și li se adaugă sare și chimen.
Informații nutriționale (per porție):
Calorii | 590 |
Proteine | 61 |
Grăsimi | 7 |
Carbohidrați | 68 |
Fibre | 15 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
597 thoughts on “Pui julienne cu piure de morcovi”
Comments are closed.