Pui julienne cu piure de morcovi

Am mai spus și în trecut că ar trebui să diversificăm mai mult alimentele. De aceea de data aceasta propun un piure de morcovi. A ieșit un piure dulce și foarte aromat.

Ingrediente (4 porții):

  • 800g carne julienne de pui
  • 2 ardei grași roșii
  • 1 ceapă mare
  • 12-15 morcovi
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță fulgi de chili (dacă vă place picant)
  • 1 lingură boia dulce
  • 1 lingură sos de soia mai puțin sărat
  • 1 lingură ulei
  • sare și piper

Pregătire:

Morcovii se curăță, se taie în bucăți mari și se pun la fiert.

Se pune 1/2 lingură de ulei la foc. Se adaugă puiul julienne și 1 cană de apă. Se pune capacul și se lasă pe foc până când scade apa. Se călește un pic puiul și se pastrează separat.

În tigaie se pune cealaltă 1/2 de lingură de ulei. Se călește ceapa împreună cu ardeiul. Când ceapa a devenit aurie, se adaugă și puiul pregătit mai devreme. Se pune o lingură de soia și condimentele (boia dulce, fulgi de chilli, sare, piper) și se mai ține la foc mic 3-4 minute amestecând des.

Morcovii fierți se fac piure la blender (sau pasați manual) și li se adaugă sare și chimen.

Informații nutriționale (per porție):

Calorii 590
Proteine 61
Grăsimi 7
Carbohidrați 68
Fibre 15

 

Poftă bună!

Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!