Astăzi vă propun o altă rețetă foarte rapid de pregătit. Și cu ingrediente destul de ușor de găsit prin casă. Vă mărturisesc însă ca a devenit rapid o variantă preferată de a găti puiul.
Ingrediente (2 porții):
- 300g carne julienne de pui
- 1 ardei gras mare
- 1 ceapă mare
- 2-3 căței de usturoi
- 4 linguri de sos de roșii
- 1 linguriță fulgi de chili (dacă vă place picant)
- 4 linguri de sos de soia
- 2 linguri ulei
- sare și piper
- 250g de paste (eu am folosit paste de quinoa)
Pregătire:
Puneți o lingură de ulei în tigaie si căliți puiul asezonat cu sare și piper.
Îl puneți deoparte și pegătim legumele.
Căliți usturoiul și ceapa pâna devine aurie. Adăugați ardeiul gras tăiat mărunt și căliți pentru câteva minute. Se adaugă sosul de roșii și apoi sosul de soia.
Adăugați o lingură de sos de chilli. Dacă nu aveți la îndemână, puteți adăuga jumătate de linguriță de fulgi de chilli.
În paralel puteți pregăti pastele. Eu am folosit paste de quinoa pe care vi le recomand din toată inima. Dacă nu aveți, puteți folosi paste integrale sau orez.
Ca întotdeauna recomandarea mea este să folosiți variantele integrale.
Informații nutriționale (per porție):
Calorii | 400 |
Proteine | 61 |
Grăsimi | 7 |
Carbohidrați | 68 |
Fibre | 15 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
278 thoughts on “Pui cu sos chilli”
Comments are closed.