Vă plăceau negresele când erați mici? Sunt sigură că toate mamele pegăteau această prăjitură în diferite forme. Cu bezea, cu cremă de caramel etc. Baza în schimb rămânea aceeași. O abundență de ciocolată.
Astăzi vă propun o rețetă de negresă în varianta mea. Fără zahăr și fără făină. Știu că vi se pare de neconceput, dar vă încurajez să încercați. Rezultatul e surprinzător! Dacă guști fără să știi, ai spune spune sigur că prăjitura conține făină și unt. Și probabil și zahăr. Ei bine, nu. Este delicioasă ȘI sănătoasă. Pe cât de sănătos poate fi un desert… 🙂
Prăjitura se poate consuma ca și desert sau doar ca o gustare între mese. Poate fi pregătită din timp și mâncată de-a lungul săptămânii astfel încât nu veți mai fi prinși nepregătiți atunci când vă răzbește foamea între mese.
Ingrediente:
- 200g ciocolată de menaj neîndulcită
- 1 lingură cacao neîndulcită
- 200g curmale deshidratate
- 30 nuci crude (sau alune combinate)
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 3 ouă
- 60ml ulei de cocos
- 1 linguriță extract de vanilie
Pregătire:
Eu hidratez curmalele înainte. Le țin cam 10 minute în apă călduță.
Adăugați în robotul de bucătărie ciocolata făcută bucăți, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu și amestecul de alune. Pulsați până obțineți un praf.
Adăugați curmalele (rupte în 4 bucăți), ouăle, uleiul de cocos și extractul de vanilie.
Puneți aluatul într-o tavă de 20cm x 20cm, sau improvizați – eu am folosit forme de chec.
Se dă la cuptor pentru 25 de minute. Și gata! Ați obținut un desert delicios într-un timp record și cu ingrediente sănătoase!
Informații nutriționale (per porție):
Calorii | 166 |
Proteine | 7 |
Grăsimi | 15 |
Carbohidrați | 17 |
Fibre | 5 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
71 thoughts on “Prăjitură cu ciocolată, fără zahăr și fără făină”
Comments are closed.