Cum începe sezonul porumbului fiert m-am gândit să vorbim un pic și despre beneficiile lui asupra organismului. Eu nu am întâlnit multe persoane cărora să nu le placă porumbul fiert. Personal am ajuns de mult la concluzia că îmi place porumbul în toate formele lui.
Și dacă aleg să mănânc o felie de pâine, o prefer pe cea din porumb. Nu are gluten și are un gust dulceag foarte bun.
Este adevărat că prin gătire o parte din nutrienți se pierd, dar studiile arată că se păstrează cel puțin 60% din ei.
- Porumbul este bogat în vitamina B și vitamina E. Vitamina B este un aliat împotriva stresului, iar vitamina E ne ferește de artrită și împreună cu magneziu asigură buna funcționare a inimii.
- Abundă în fibre alimentare care ne ajută digestia și îl face un carbohidrat ideal în curele de slăbire. Bineînțeles dacă este consumat cu măsură. Moderația este cheia succesului oricărei diete sau a unui stil de viață sănătos.
- Are un efect energizant datorită acidului folic din compoziție.
- Conform unelor studii se apreciază că aportul de tiamină (prezentă și în porumb) ajută la încetinirea vitezei de îmbătrânire a creierului.
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
689 thoughts on “Porumbul fiert”
Comments are closed.