Paella

Este vară și m-am trezit gândindu-mă la Spania. Mi-e dor de plimbările lungi pe falezele spaniole și parcă deja simt în nări mirosul de la restaurantele ce pregătesc intens preparate cu fructe de mare.

Revin la realitate și, deși nu sunt în Spania, vă propun o rețetă delicioasă de paella cu fructe de mare.

Eu am folosit fructe de mare combinate, dar dacă preferați creveții o puteți pregăti doar cu creveți.

 

Ingrediente (4 porții):

  • 1 ardei gras mare
  • 1 ceapă mare
  • 3-4 căței de usturoi
  • 500g fructe de mare
  • 1 cană mare orez (eu am folosit orez combinat)
  • 1 cană mare mazăre
  • 3 roșii
  • 1 plic șofran
  • 1 linguriță oregano
  • 1/2 cană pătrunjel (opțional)
  • 2 linguri ulei
  • sare și piper
  • 1 cub de knorr (opțional)

Pregătire:

Puneți șofranul în 100ml de apă caldă.

Între timp pregătiți apa pentru a fierbe orezul. Proporția este de 1:3.

În apa fiartă se adaugă cubul de knorr sau condimente după gust. Eu de obicei nu folosesc knorr, pun în schimb sare, piper, praf de usturoi, boia dulce, oregano. Se pot adăuga și alte condimente.

Puneți 1 lingură de ulei în tigaie și căliți fructele de mare câteva minute. Apoi le scoateți și le puneți deoparte.

Puneți cealaltă lingură de ulei și căliți cățeii de usturoi tăiați în bucăți. După ce și-au lăsat aroma în ulei îi puteți arunca.

Adăugați apoi ceapa și căliți până devine translucidă. Numai apoi se adaugă ardeiul, roșiile, mazărea și se călesc pentru câteva minute.

Se adaugă apoi orezul și se călește 1 minut. Apoi se pune apa cu șofran și apa cu condimente. Se ține pe foc până când apa este absorbită aproape în totalitate.

Adăugați fructele de mare și mai tineți pe foc până când apa este absorbită în totalitate.

 

Informații nutriționale (per porție):

Calorii 405
Proteine 29
Grăsimi 10
Carbohidrați 52
Fibre 7

 

 

Poftă bună!

Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!