Piure de morcovi și păstârnac

Întotdeauna caut să încerc diverse rețete de garnituri gustoase, sănătoase și echilibrate din punct de vedere caloric.

De data aceasta, fiind și sezonul propice, am încercat un piure de morcov și păstârnac.

Este o garnitură excelentă pentru pește sau pentru o friptură pregătită așa cum vă place. Și, cel mai important, este foarte ușor de făcut.

Ingrediente (2 porții):

  • 1 păstârnac
  • 4-5 morcovi
  • 50g unt
  • 50 ml lapte (vegetal sau nu)
  • sare
  • piper

Pregătire:

Se pun la fiert morcovii și păstârnacul.

În momentul în care sunt fierte le puteți pune în robot și adăugați sare, piper, unt și lapte.

Amestecați bine până când obțineți un piure cât mai fin.

Dacă vă place aroma puteți adăuga și tarhon. Îi conferă un gust și o aromă deosebită.

De asemenea, tot pentru un plus de aromă, puteți amesteca în piure și o ceapă călită.

Informații nutriționale (per porție):

Calorii 226
Proteine 4
Grăsimi 10
Carbohidrați 30
Fibre 9

 

Poftă bună!

Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!