Mi-am propus de foarte multă vreme să încerc să fac chifteluțe de pește. Și nu orice chifteluțe. Unele fără ulei, fără făină albă și făcute la cuptor. Astăzi am reușit o variantă. Concluzia este că a fost una foarte reusită. Au ieșit foarte gustoase și neașteptat de versatile.
Ingrediente (25 chifteluțe):
- 1kg somon fără piele
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură pătrunjel
- 60g făină de ovăz
- 60g făină integrală
- 4 ouă
- zeama de la o jumătate de portocală
- sare
- piper
Pregătire:
Se pune somonul la cuptor (200 de grade) pentru 10 minute.
Se lasă la răcit și apoi se rupe în bucăți mici.
Se pune somonul în robotul de bucătărie și se adaugă sarea, piperul, ceapa și pătrunjelul tocate mărunt, ouăle, zeama de portocală și făina.
Din compoziția obținută se formeaza chiteluțe plate sau rotunde. Pe cele rotunde le-am dat prin semințe de susan și a fost o idee foarte bună. Puteți încerca și această variantă delicioasă.
Informații nutriționale (3 chifteluțe):
Calorii | 273 |
Proteine | 30 |
Grăsimi | 11 |
Carbohidrați | 10 |
Fibre | 2 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
646 thoughts on “Chifteluțe de pește la cuptor”
Comments are closed.