A venit toamna și odată cu ea au apărut și legumele care fac minuni asupra sănătății. Una dintre aceste legume miraculoase este sfecla roșie.
Din păcate nu este atât de intens cultivată pe teritoriul României și de aceea o găsim de multe ori în magazine ca provenită din import. Acest lucru a început să se schimbe. Sunt agricultori în România care și-au dat seama că există o piață de desfacere pentru această legumă și au început să o cultive la scară mai mare.
Sfecla roșie este vedetă atunci când vorbim de protejarea ficatului. Dar în afară de acest lucru, sfecla roșie are beneficii multiple pentru organism, ea fiind una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți.
Betacianina, care dă și culoarea intensă sfeclei, este asociată cu reducerea tumorilor și deci are efecte benefice în combaterea și prevenirea cancerului.
Un alt beneficiu al sfeclei este aportul la normalizarea tranzitului intestinal datorită conținutului foarte ridicat de fibre. Tot conținutul ridicat de fibre ajută la absorbția grăsimilor în organism și deci la scăderea sau reglarea colesterolului.
Studii recente arată că sfecla roșie conferă rezistență musculară ridicată pe parcursul unui efort fizic susținut.
Potasiul și acidul folic conținute de sfecla roșie sunt importante în procesul de reglare a tensiunii arteriale – devenind astfel un protector al inimii.
Poate fi consumată gătită (nu își modifică proprietățile) sau, cel mai recomandat, sub formă de suc. Pentru a fi mai ușor de băut puteți combina sucul de sfeclă cu alte legume (morcov) sau fructe (mere).
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
774 thoughts on “Despre… sfecla roșie”
Comments are closed.