Astăzi vă propun o rețetă de creveți cu spaghete de zuchini și dovlecel. Pe lângă acestea am folosit și fettuccine din făină de konjac. Este o variantă de prânz foarte gustoasă și extrem de sănătoasă, așa că vă încurajez să o încercați.
Ingrediente (1 porție):
- 300g creveți decorticați
- 1 zuchini
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras roșu
- 2 mâini de spanac
- 1 ceapă
- 4 căței de usturoi
- 2 linguri ulei de susan
- fulgi de chilli (dacă vă place picant)
- boia de ardei dulce
- 4 linguri sos de soia
- 1 linguriță de ghimbir măcinat (opțional)
- 300g fettuccine din făină de konjac (sau altfel de paste – preferabil integrale)
Pregătire:
Se pune o lingură de ulei de susan într-o tigaie non-aderentă și se călesc creveții. Se dau deoparte.
În aceeași tigaie se adaugă a 2-a lingură de ulei de susan.
Se călesc cățeii de usturoi tăiați în bucăți mari. După ce au au căpătat o culoare arămie se scot din tigaie și se aruncă. Se adaugă ceapa mărunțită și se călește până devine arămie.
Adăugați ardeiul gras, dovlecelul și zuchini făcuți spaghete, și toate celelalte mirodenii. Se călesc bine. Eu am folosit un tăietor de legume pentru a tăia dovlecelul în fâșii subțiri ca de spagete. Este un pic mai anevoios decât dacă ați avea un aparat care face acest lucru, dar nu este complicat.
Odată călite legumele se adaugă pastele de konjac și sosul de soia și se mai țin pe foc câteva minute.
Pastele de konjac nu au deloc carbohidrați și au doar 7 calorii per 100g. Sunt perfecte pentru o masă pe bază de paste, dar cu un conținut scăzut de calorii.
Eu le folosesc foarte des deoarece au un gust foarte bun și puțini carbohidrați.
La sfârșit se adaugă și creveții.
Informații nutriționale (per porție):
Calorii | 258 |
Proteine | 8 |
Grăsimi | 17 |
Carbohidrați | 18 |
Fibre | 7 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
801 thoughts on “Creveți cu spaghete de dovlecel și zucchini”
Comments are closed.