Din cauza gustului ușor piperat ghimbirul nu este pe gustul tuturor. Nici eu nu îl tolerez foarte bine și sunt și astăzi combinații în care nu îl pot mânca. Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți de multiplele beneficii pe care acesta le are asupra sănătății. Chinezii îl consideră unul dintre cele 5 alimente esențiale în dietoterapie.
Printre beneficii putem enumera:
– ajută la scăderea în greutate prin accelerarea metabolismului și intensificarea procesului de ardere a grăsimilor
– ajută tranzitul intestinal
– are un puternic efect calmant pentru durerile abdominale și elimină în mod natural gazele intestinale
– are efect energizant
– grăbește vindecarea răcelilor sau ajută la prevenirea lor
– tratează tulburările respiratorii
– tot în China se folosește ca tratament împotriva căderii părului datorită efectului revitalizant pe care îl are asupra foliculilor și firelor de păr
O să scriu aici o rețetă de miere cu ghimbir pe care eu o folosesc de mai mult de un an și care din punctul meu de vedere a avut un efect vizibil în creșterea imunității (dedus din absența totală a răcelilor iarna și primăvara trecută):
– 400 g rădăcină de ghimbir
– 500 g miere
Se răzuie ghimbirul și se amestecă cu mierea, după care se lasă 3 zile într-un loc întunecos. După ce au trecut cele 3 zile se pune în frigider și se consumă o linguriță în fiecare zi.
Fiind combinat cu miere este mult mai ușor de tolerat și astfel ne putem bucura de toate beneficiile lui.
Pentru cei cărora le place în mod special ghimbirul, acesta se poate consuma și în smoothie-uri sau sucuri de fructe.
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
564 thoughts on “Despre… ghimbir”
Comments are closed.