Astăzi am avut poftă de năut, dar nu am vrut să recurg din nou la hummus. Năutul este foarte sănătos. Are multe proteine vegetale și alte numeroase beneficii pentru sănătate.
Așa că m-am hotărât să îl încerc într-o rețetă de cod la cuptor. A ieșit un prânz delicios pe care îl împart și cu voi.
Ingrediente (6 porții):
- 6 filé-uri de cod
- 800g năut
- 400g roșii
- fulgi de chilli
- 2 lingurițe boia dulce
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
- pătrunjel
- 6 linguri ulei de măsline
- felii de lămâie pentru servire
- oregano
- usturoi măcinat
Pregătire:
Cu câteva ore înainte pregătim codul: amestecăm 1 lingură ulei de măsline cu sare, piper, usturoi măcinat, oregano și boia dulce. Se macerează codul în acest amestec pentru 2-3 ore.
Se amestecă năutul cu roșiile, chilli, boia, usturoi, sare și piper și se pune la cuptor pentru 10-15 minute.
Apoi se așează codul în prealabil macerat deasupra și se dă la cuptor pentru încă 25 minute.
La sfârșit adăugăm un pic de pătrunjel proaspăt deasupra și se servește cald.
Informații nutriționale (per porție):
Calorii | 384 |
Proteine | 46 |
Grăsimi | 14 |
Carbohidrați | 10 |
Fibre | 8 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
850 thoughts on “Cod la cuptor pe pat de năut”
Comments are closed.