Creveți dulci și picanți

Dacă sunteți fani creveți ca și mine, aceasta este o altă rețetă care o să vă placă foarte mult. Creveții vor avea un gust dulce/picant. Dacă nu vă place mâncarea picantă puteți renunța la chili.

Ingrediente (4 porții):

  • 250g creveți decorticați
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură usturoi măcinat
  • 50g miere/sirop de arțar
  • 30g sos de soia
  • 1 linguriță fulgi de chili
  • 1 linguriță ulei
  • sare și piper

Pregătire:

Amestecați mierea/siropul de arțar cu sosul de soia, usturoiul măcinat și fulgii de chili.

Puneți creveții în 1/2 din această marinată și lăsați-i la frigider pentru câteva ore.

Se pune o cană de orez la fiert cu puțină sare și piper. Puteți folosi orice orez vă doriți (eu am pus jumătate de cană orez integral și jumătate orez roșu). Cel mai bine ar fi să alegeți un orez care nu e alb.

Se încinge uleiul în tigaie și se călește ceapa și ardeiul tăiate în prealabil. Eu le-am tăiat în fâșiuțe lungi.

După un minut se adaugă creveții. Când creveții s-au gătit (câteva minute) se adaugă și restul de marinată. Se mai ține la gătit încă 2-3 minute și apoi se adaugă orezul deja fiert.

Prânzul este gata! Se împarte în 4 porții și se servește cald.

Informații nutriționale (per porție) :

Calorii 360
Proteine 31
Grăsimi 3
Carbohidrați 48
Fibre 3

 

Poftă bună!

Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!