Știu. Am inventat un cuvânt. Așa este. M-am gândit mult ce denumire să îi dau acestei omlete în formă de brioșă. În limba engleză, “egg muffins” exprimă foarte bine ce vroiam să spun, dar “brioșă cu ou”… parcă nu mai era la fel de ademenitor. Așa că am denumit acest produs… brioletă (brioșă + omletă).
Oul face parte din categoria superalimentelor și reprezintă o variantă excelentă pentru micul dejun, așa că vă propun o alternativă la modul de pregătire.
Ingrediente (4 porții):
- 6 ouă
- 1 ardei gras
- 100g spanac crud
- 40g brânză
- sare și piper
Pregătire:
Bateți ouăle ca pentru omletă și adăugați spanacul, ardeiul, brânza rasă, sarea și piperul.
Conținutul se pune în 8 forme de brioșe și se dă la cuptor la 200 de grade pentru 25 de minute.
Ies o minunăție!
Pentru un mic dejun complet, adăugați lângă brioșe o felie de pâine integrală și câteva roșii proaspete.
Informații nutriționale (per porție – 1 brioletă ) :
Calorii | 92 |
Proteine | 6,3 |
Grăsimi | 5,3 |
Carbohidrați | 1,4 |
Fibre | 3 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
550 thoughts on “Briolete (Egg muffins)”
Comments are closed.