Ardeii umpluți sunt de obicei o mâncare foarte grea și destul de dificil de făcut. Astăzi vă propun o variantă de ardei neumpluți, cu un timp maxim de preparare de 30 minute. Rețeta este una versatilă și foarte gustoasă.
Compoziția cu ardei și carne de curcan se poate mânca cu garnitură de orez, așa cum am făcut eu, sau cu orice altă garnitură vă place.
Ingrediente (4 porții):
- 800g carne tocată de curcan
- 3 ardei grași roșii
- 1 ceapă mare
- 3 căței usturoi
- 400g roșii cuburi
- 200g sos de roșii
- 1 linguriță fulgi de chili
- 1 lingură boia dulce
- 1 lingură cumin
- 2 linguri ulei
- 50g cașcaval chedar ras
- sare și piper
Pregătire:
Se pune 1 lingură ulei la foc. Se adaugă carnea de curcan în bucăți mari asezonată cu sare și piper. După 2 minute, se adaugă usturoiul mărunțit și se amestecă și se împarte carnea în continuare în bucăți până este gătită. La sfârșit bucățile de carne trebuie să rămână mai măricele.
Se pune carnea deoparte și se adaugă cealaltă lingură de ulei. Se călește ceapa împreună cu ardeii cam 5 minute. Dupa aceea se adaugă carnea, bucățile de roșii, sosul de roșii și condimentele.
Se ține la foc mic cam 20 minute, sau până când compoziția se îngroașă.
Între timp se fierb 300g de orez. Sau orez cu quinoa cum obișnuiesc eu.
Când este gata se împart orezul și compoziția cu carne în 4 portii și se servesc calde.
Se presară deasupra o mână de cașcaval ras și oregano sau pătrunjel proaspăt.
Informații nutriționale (per porție):
Calorii | 590 |
Proteine | 61 |
Grăsimi | 7 |
Carbohidrați | 68 |
Fibre | 15 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
701 thoughts on “Ardei neumpluți cu carne de curcan”
Comments are closed.