Despre…kiwi

  Pentru mine kiwi a fost și este cu adevărat un fruct miraculos. Sunt mai mult de 10 ani de când eu consum 1 kiwi în fiecare dimineață pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun. Acest mic truc are o valoare inestimabilă atunci când te confrunți cu probleme de tranzit […]

Despre… SCORȚIȘOARĂ

Astăzi discutăm despre un condiment foarte aromat: scorțișoara. Hmm… condiment sau medicament? În ultima perioadă s-au făcut foarte multe studii referitoare la calitățile curative ale scorțișoarei, mai ales în cazul persoanelor cu diabet de tipul II, deoarece ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Unele studii insistă că scorțișoara este poate cel mai puternic […]

Despre… MIERE

  Există foarte multe controverse legate de miere. Pornind de la aceste controverse, apar și mai multe întrebări. Este mierea mai bună decât zahărul? Zahărul îngrașă mai mult decât mierea? Mierea este naturală și deci mai sănătoasă? Dacă gătești cu miere și folosești temperaturi ridicate (cuptor), este mierea cancerigenă? Și probabil mai există și alte […]

Despre… zmeură

Întotdeauna am militat pentru fructele locale de sezon. Pentru a beneficia de toți nutrienții unui fruct, el ar trebui cules atunci cand este deja copt. Majoritatea fructelor din import sunt culese înainte de coacerea completă, astfel încât ele să poată fi livrate în magazine. Acum este sezonul fructelor de pădure și ar fi bine să […]

Despre… ghimbir

Din cauza gustului ușor piperat ghimbirul nu este pe gustul tuturor. Nici eu nu îl tolerez foarte bine și sunt și astăzi combinații în care nu îl pot mânca. Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți de multiplele beneficii pe care acesta le are asupra sănătății. Chinezii îl consideră unul dintre cele 5 alimente esențiale […]

Alimente controversate… astăzi OUL

Aud din ce în ce mai des: “Nu mănânc ouă deoarece îmi vor crește colesterolul”. Această afirmație trebuie cumva încadrată într-un context. Lucrurile nu sunt atât de simple. În primul rând, colesterolul nu crește de la consumul unui singur aliment. Colesterolul crește de la o dietă care presupune consumul ridicat de acizi grași saturați. O […]

Despre… AVOCADO

    Beneficiile fructului de avocado sunt atât de numeroase încât acest articol ar deveni unul foarte lung și plictisitor. Așa că o să mă concentrez pe câteva idei care mi se par esențiale și care ar trebui să vă convingă să includeți avocado în dieta voastră alimentară. Mai întâi să vedem când și cum […]