Întotdeauna sunt în căutare de rețete noi. Pe de o parte pentru că sunt o persoană care se plictisește repede și vrea mereu ceva nou, dar pe de altă parte și pentru că eu consider că ar trebui să variem foarte mult ceea ce mâncăm.
Acesta este probabil cel mai important sfat atunci când vorbim despre o nutriție sănătoasă. Fiecare aliment ne aduce beneficii diferite și atunci ar trebui să variem cât mai mult ceea ce mâncăm.
Astăzi vă propun o rețetă cu pui într-un sos balsamic inedit. Rezultatul final este o minunăție.
Ingrediente (2 porții):
- 12 bețe de sparanghel
- 500g roșii cherry
- 200g piept de pui
- 4 linguri oțet balsamic
- 4 linguri ulei
- 1 lingură muștar
- 1 lingură sirop de arțar (sau miere sau sirop de agave)
- 90g orez cu quinoa (un plic)
- sare
- piper
- fulgi de chilli
- praf de usturoi
Pentru sos:
Într-un castron mic amestecați oțetul balsamic cu 3 linguri de ulei, muștarul și mierea. Adăugați fulgii de chilli și puțin praf de usturoi.
Pregătire:
Tăiați pieptul de pui în fâșii. Așa ca la strips. 🙂
Tăiați roșiile cherry în jumătăți. La fel și bețele de sparanghel.
Puneți o lingură de ulei în tigaie și căliți puiul până prinde o culoare aurie (cam 3 minute pe fiecare parte). Scoateți puiul pe o farfurie.
În aceeași cratiță adăugați roșiile și sparanghelul. Puneți sare și piper după gust. Căliți legumele până când se înmoaie sparanghelul.
Odată călite lugumele puneți în cratiță și puiul. Adăugați sosul pregătit mai devreme și căliți la foc mic încă aproximativ 10 minute.
Între timp pregătiți un plic de orez cu quinoa la fiert.
Compoziția se împarte în 2 porții și se servește caldă.
Informații nutriționale (per porție – 1/2 din compoziție):
Calorii | 524 |
Proteine | 29 |
Grăsimi | 20 |
Carbohidrați | 57 |
Fibre | 8 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
430 thoughts on “Pui vinegrette”
Comments are closed.