În ultima vreme am început să folosesc din ce în ce mai des quinoa în rețetele mele. Mi se pare mult mai bună decât orezul și are multiple beneficii de care mult timp nu am fost conștientă.
Quinoa este originară din America de Sud și este considerată aurul incașilor.
Este o cereală bogată în proteine și aminoacizi, putând înlocui cu ușurință orice altă cereală. Învelișul ei este foarte amar și de aceea dacă o cumpărați ca atare trebuie spălată cu grijă în mai multe ape.
Quinoa are un conținut scăzut de grăsimi și colesterol, ceea ce o face un aliment esențial pentru persoanele cu dislipidemie (valori crescute ale colesterolului și trigliceridelor).
Alte beneficii care merită menționate:
- proteina din quinoa conține toți aminoacizii esențiali și deci poate înlocui cu succes proteina animală
- conținut ridicat de mangan, ce acționează ca un antioxidant puternic
- conținut ridicat de calciu, care este esențial în organism
- nu conține gluten
- conținut ridicat de fibre, care ajută la menținerea unui tranzit intestinal sănătos
- conține potasiu și magneziu, care relaxează vasele sangvine și previne înfundarea arterelor
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
653 thoughts on “Despre… quinoa”
Comments are closed.