De multă vreme am vrut să încerc chifteluțele de quinoa la cuptor. Quinoa este un aliment foarte sănătos pe care în ultima vreme îl folosesc din ce în ce mai des.
Astăzi vă propun chifteluțe de quinoa la cuptor cu piure de legume. Am ales să fac 2 tipuri de piure pentru a face rețeta mai distractivă.
Ingrediente (18 chifteluțe):
- 500g dovlecei (2 dovlecei)
- 90g quinoa prefiarta (un pliculet)
- 2 ouă
- 6 linguri de tărâțe de ovăz
- 3 linguri de parmezan
- pătrunjel
- 1 vârf de sare
- piper
Ingrediente piure (6 porții):
- 700g cartofi dulci (2 cartofi dulci)
- 500g morcovi
- 600g broccoli (o floare)
- 1 avocado
- 2 linguri de parmezan
- sare
- piper
- nucșoară sau alte condimente dupa gust
Pregătire :
Radeți dovlecelul, puneți sare și lăsați-l la scurs circa o oră.
După o oră, putem incepe pregătirea chifteluțelor.
In timp ce ne ocupăm de chifteluțe, putem pune la fiert cartofii dulci, morcovii și broccoli.
Într-un bol, amestecați dovlecelul cu quinoa fiartă. Apoi adăugați ouăle și tărâțele de ovăz și amestecați bine. La sfârșit adăugați sare, piper, pătrunjel și parmezanul ras.
Din compoziția rezultată ar trebui să vă iasă 18 chifteluțe. Așezați-le pe o tava la cuptor pentru 30 minute la 180 de grade.
Dacă le vreți bine rumenite pe ambele părți, după 15 minute scoateți tava și întoarceți chifteluțele.
În timpul în care se coc chifteluțele, puteți pregăti piureurile.
Între timp legumele ar trebui să fie fierte. O să facem un piure de morcovi și cartofi dulci și unul de broccoli.
Bineînteles că puteți alege să faceți doar unul dintre cele 2 piureuri.
Se amestecă legumele cu 1/2 avocado, sare, piper, 1 lingură parmezan și nucșoară (sau alte condimente). Eu am folosit blenderul pentru a face piureul.
Informații nutriționale (per porție – 4 chiftele și 150g de piure) :
Calorii | 412 |
Proteine | 19 |
Grăsimi | 8 |
Carbohidrați | 66 |
Fibre | 12 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
641 thoughts on “Chifteluțe de quinoa cu piure de legume în 2 culori”
Comments are closed.