Astăzi m-am gândit să vin cu o idee pentru un prânz foarte gustos și, ca de obicei, ușor de pregătit.
Este vorba de orez integral cu legume și creveți, pregătit în stil asiatic.
Ingrediente (4 porții):
- 450g creveți decorticați
- 20g semințe susan alb/negru
- 250g orez integral
- 1 ardei roșu
- 2 morcovi
- 200g de broccoli
- 2 linguri ulei de susan
- 4 linguri soia puțin sărată
- 2 cătei de usturoi
- 1 ceapă mică
- sare și piper după gust
Pregătire:
Călim creveții într-o lingură de ulei de susan. După ce au căpătat o culoare frumoasă se pun pe o farfurie.
Se călesc cei 2 căței de usturoi (tăiați în bucăți mari) în 1 lingură de ulei de susan. Când au devenit arămii, îi aruncăm astfel încât preparatul să aibă o aromă de usturoi dar să nu fie amar. Se adaugă ceapa. Când ceapa este călită se adaugă broccoli tăiat în bucăți mai mari, ardeiul fâșii și morcovii fâșii. Se adaugă sare și piper după gust și se lasă la călit până când se înmoaie legumele.
Dacă vă place mâncarea picantă, tot acum se adaugă și un mic pepperoncino.
Orezul se fierbe separat.
Când s-au înmuiat legumele adăugăm cele 4 linguri de sos de soia și mai călim câteva minute. În aceeași cratiță (eu folosesc un wok) adăugăm orezul și creveții. Se amestecă bine astfel încât orezul și creveții să capete un gust bun de la legume și sosul de soia.
Și preparatul este gata! Se împarte în 4 porții, se presară deasupra semințele de susan și se poate servi.
Informații nutriționale (per porție – 400g) :
Calorii | 418 |
Proteine | 29 |
Grăsimi | 10 |
Carbohidrați | 52 |
Fibre | 7 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
488 thoughts on “Castronelul cu creveți”
Comments are closed.