O altă legumă folosită foarte puțin în bucătăria noastră este varza de Bruxelles. O să încerc astăzi să vă dau câteva motive pentru care ar trebui să o introduceți în alimentația voastră.
- Prin aportul mare de fibre, varza de Bruxelles ajută digestia și scade colesterolul
- Reduce inflamațiile prin aportul de glucobrassicin și vitamina K
- Previne apariția cancerului prin aportul de Glucozinolați
- Sulforafanul din varza de Bruxelles previne apariția atacului de cord și a bolilor cardiovasculare
- Contribuie la sănătatea oaselor tot prin aportul de vitamina K
- Conținut ridicat de acid folic
Studiile recente au arătat că persoanele care consumă regular varza de Bruxelles au șanse mult mai scăzute de a dezvolta cancer pulmonar sau al vezicii urinare.
Puteți folosi cu succes varza de Bruxelles ca și garnitură pentru mesele de zi cu zi. Ea poate fi gătită la abur sau la cuptor, condimentată după gusturile fiecăruia.
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
659 thoughts on “Varza de Bruxelles”
Comments are closed.