De foarte multe ori am probleme cu gustările. Atunci când ni se face foame între mese este un moment periculos în care de cele mai multe ori, din lipsă de variante, alegem alimente nesănătoase sau hipercalorice.
De aceea m-am gândit să vă propun o rețetă de miniplăcințele pe care dacă le pregătiți în weekend o să aveți gustările pregătite pentru toată săptămâna.
Plăcințelele pot fi folosite și ca aperitiv, nu numai ca și gustare.
Pentru umplutură eu am ales broccoli, brânză și iaurt, dar nu este singura variantă. Puteți folosi și carne sau alte legume, în funcție de preferințe.
Sau dacă doriți ceva dulce le puteți umple cu brânză dulce si magiun fară zahăr. Va puteți lăsa imaginația să zburde în ceea ce privește umplutura folosită.
Aluatul este din făină integrală și este același pe care l-am folosit și în cazul quiche-ului (https://paginatadenutritie.ro/quiche/), dar am dublat cantitățile, astfel încât să obțin foaia de 2 ori mai mare decât în cazul quiche-ului.
Aluat:
- 400g faină integrală
- 16 linguri apă foarte rece (puteți pune gheață în cana respectivă)
- 2 linguri unt topit
Se amestecă făina cu untul topit și cu apa și se face un aluat care se întinde. Apoi decupați-l în forme rotunde folosind un pahar cu gura largă. Ar trebui să obțineți circa 25-30 plăcințele.
Compoziție:
- 1 floare broccoli
- 1 ceapă mică
- 10 ml ulei
- 150 g iaurt
- 100g mozarella
- 100g cașcaval
- sare
- piper
- fulgi de chilli (opțional)
Pregătire:
Într-o tigaie încingeți uleiul și apoi adăugați ceapa. Când ceapa a devenit aurie adăugați broccoli tocat mărunt (puteți folosi un robot de bucătărie asfel încât bucățile să fie foarte mici). Adăugați sare, piper și fulgi de chilli dacă vă place mâncarea picantă.
După ce ați călit și broccoli câteva minute, îndepărtați de pe foc și amestecați cu iaurtul, mozarella și cașcavalul.
Adăugați câte o jumătate de lingură de compoziție pe fiecare plăcințică. Împăturiți plăcinta cu jumătatea rămasă fără compoziție. Cu o furculiță găuriți marginile plăcintei. O să arate ca un sambusek libanez.
Bateți un ou și cu ajutorul unei pensule de bucătărie ungeți fiecare plăcintă. Odată pregătite, placintele sunt gata de a fi date la cuptor.
Puneți tava cu plăcintele în cuptor la 200 de grade pentru 25 de minute.
O să aveți o gustare minunată pentru toată săptămâna!
Informații nutriționale (per porție – 1 placințică):
Calorii | 111 |
Proteine | 4,4 |
Grăsimi | 6,2 |
Carbohidrați | 9,8 |
Fibre | 5 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
761 thoughts on “Plăcințele cu broccoli”
Comments are closed.