Dacă nu aveți timp să vă pregătiți micul dejun în fiecare dimineață, vă ofer o variantă pe care o puteți pregăti seara și care poate asigura un mic dejun sănătos și consistent pentru câteva zile.
Se prepară cu foarte puțin efort și vă garantez că vă veți îndrăgosti de el de la prima degustare.
Ingrediente (8 porții):
- 5 ouă (sau 20 de prepeliță)
- 180g brânză rasă (eu folosesc o feta grecească)
- 30g baby spanac tocat mărunt
- 1 ardei gras roșu (sau alte legume care vă plac)
- sare
- piper
Se amestecă ouăle cu brânza rasă, spanacul și ardeiul tăiat cubulețe. Se adaugă sare și piper după gust.
Aluat :
- 200g faină integrală
- 8 linguri apă foarte rece (puteți pune gheață în cana respectivă)
- 1 lingură unt topit
Se amestecă făina cu untul topit și cu apa și se face un aluat care se întinde în tava pe care o folosiți (eu folosesc una rotundă puțin adâncă)
Se pune compoziția peste aluat și se dă la cuptor la 180 de grade pentru 25 de minute.
Informații nutriționale (per porție – 1 felie) :
Calorii | 251 |
Proteine | 12 |
Grăsimi | 11 |
Carbohidrați | 19 |
Fibre | 3 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
423 thoughts on “Quiche”
Comments are closed.