
Întotdeauna am militat pentru fructele locale de sezon. Pentru a beneficia de toți nutrienții unui fruct, el ar trebui cules atunci cand este deja copt. Majoritatea fructelor din import sunt culese înainte de coacerea completă, astfel încât ele să poată fi livrate în magazine.
Acum este sezonul fructelor de pădure și ar fi bine să profităm de acest lucru.
Astăzi o să vă vorbesc puțin despre zmeură:
- acidul elagic din zmeură ajută la prevenirea cancerului, prin inhibarea creșterii celulelor canceroase.
- este bagată în mangan și fibre, ceea ce o face un adevărat aliat în arderea grăsimilor. Mai mult, încetinește procesul de digestie și astfel sentimentul de sațietate persistă mai mult timp
- conține foarte multă vitamina C, care reprezintă un boost pentru sistemul imunitar
- bogată în antioxidanți
- stabilizează glicemia și stimulează activitatea pancreasului, fiind de un real ajutor în cazul diabetului
Când să mâncăm zmeură? Ca și în cazul celorlalte fructe, recomandarea mea este de a o mânca separat de alte mese, cu cel puțin 30 minute înainte de masă și la cel puțin 2 ore după masă. Fructele trebuie să reprezinte o gustare de sine stătătoare.
Cum? Zmeura se poate consuma așa cum este sau poate fi folosită în diverse smoothie-uri. Atenție – nu o combinați cu zahăr! Folosiți-o în smoothie alături de alte fructe și legume. Pentru a beneficia de calitățile curative ale vitaminei C, zmeura nu trebuie preparată termic.
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!

773 thoughts on “Despre… zmeură”
Comments are closed.