Astăzi discutăm despre un condiment foarte aromat: scorțișoara. Hmm… condiment sau medicament?
În ultima perioadă s-au făcut foarte multe studii referitoare la calitățile curative ale scorțișoarei, mai ales în cazul persoanelor cu diabet de tipul II, deoarece ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge.
Unele studii insistă că scorțișoara este poate cel mai puternic antioxidant și că ar putea fi folosită ca medicament pentru scăderea glicemiei, trigliceridelor și colesterolului.
De asemenea, unele studii susțin că scorțișoara ajută la buna funcționare a creierului.
Să enumerăm câteva dintre beneficiile aduse de scorțișoară:
- scade glicemia
- are proprietăți antifungice (de exemplu Candida nu poate supraviețui într-un mediu în care este prezentă și scorțișoara)
- funcționează ca un conservant alimentar natural
- ameliorează durerile de cap și devine un adevarăt aliat împotriva migrenelor
- antibiotic natural
- stimulează digestia ceea ce ajută în curele de slăbire sau atunci când masa a fost prea grea
- are efect antiinflamator ceea ce este de mare ajutor în cazul artritelor
- are efect antibacterian și antiviral, deci puteți folosi cu încredere ceaiul de scorțișoară în cazul răcelilor
- stimulează activitatea cerebrală
Contraindicații :
- femeile gravide trebuie să evite consumul de scorțișoară deoarece aceasta poate provoca contracții uterine
- persoanele cu gastrită sau simptome ale colonului iritabil trebuie să fie atente la consumul de scorțișoară deoarece aceasta poate irita stomacul
- dacă luați alte medicamnete în mod constant discutați cu medicul deoarece consumul de scorțișoară vă poate afecta tratamentul
Eu folosesc scorțișoara foarte des. Mi se pare un condiment extraordinar și o folosesc la cafea, la terciul de ovăz, la plăcinta cu mere (nu mai este nevoie de zahăr), iaurt cu ovăz etc.
Ca și informație nutrițională, 15g de scorțișoară are cam 70 de calorii.
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
718 thoughts on “Despre… SCORȚIȘOARĂ”
Comments are closed.