Astăzi vă propun o rețetă foarte bogată în proteine (animale și vegetale).
Atât quinoa cât și edamamele au un conținut ridicat de proteină vegetală și ambele au multiple beneficii pentru sănătate.
Ingrediente (4 porții):
- 380g ton în suc propriu
- 90g quinoa
- 300g sos roșu (eu am folosit bulion de casă)
- 200g boabe de soia (edamame)
- 1 linguriță oregano
- 1 pepperoncino dacă vă place un pic picant
- sare
- piper
Pregătire:
Într-o tigaie căliți puțin tonul și apoi adăugați sosul roșu, oregano, pepperoncino (și alte condimente care vă plac în mod deosebit în sosurile roșii).
Într-o cratiță se pune la fiert 1 săculeț de quinoa. Sau dacă le aveți vărsate se folosește rația standard de 1:3.
Sosul se gătește până când capătă o consisteță mai groasă, iar apoi se adaugă quinoa deja fiartă și se gătesc împreună 2-3 minute.
Ca și garnitură eu am folosit edamame.
Informații nutriționale (per porție – 1/2 din compoziție) :
Calorii | 380 |
Proteine | 50 |
Grăsimi | 8 |
Carbohidrați | 28 |
Fibre | 5 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
430 thoughts on “Ton cu quinoa în sos roșu”
Comments are closed.