Astăzi vă propun o rețetă pentru un prânz consistent și perfect echilibrat: pește în crustă de semințe cu piure de mazăre.
Mazărea face parte din categoria leguminoaselor (nu a legumelor). Din această cauză ea are un alt timp și proces de digestie față de legume, ceea ce o face o garnitură nepotrivită pentru friptură. Ea poate reprezenta însă o garnitură perfectă pentru pește.
Înainte de a vă da rețeta și conținutul nutrițional pentru aceasta, propun să o analizăm puțin.
Peștele conține grăsimi sănătoase (omega-3 care ne protejează inima), proteine și vitamina D.
Semințele (eu am folosit susan alb și negru) conțin magneziu care ajută la scăderea tensiunii arteriale și în același timp ne stimulează digestia.
Mazărea are un conținut ridicat de proteine și de asemenea este o sursă importantă de fibre și potasiu.
Bineînțeles că despre toate cele 3 ingrediente principale ar fi mult mai multe de spus, dar am vrut să vă dau doar câteva detalii pentru a vă convinge să încercați rețeta.
Ingrediente mazăre (1 porție):
- 200g mazăre congelată (sau nu)
- o ceapă mică sau 1/2 ceapă mare
- sare, piper
- 1 linguriță ulei
Ingrediente pește (1 porție):
- 1 medalion pește
- 15g semințe susan alb și negru
- 2 căței de usturoi
- 1/2 linguriță ulei
- sare, piper
Pregătire:
Se călește ceapa în ulei până când devine arămie. Se adaugă mazărea. Se adaugă sare, piper și se lasă la fiert 15-20 minute.
După ce s-a fiert se dă prin blender pentru a o face piure.
Peștele se lasă la macerat cam 2 ore în 1/2 linguriță de ulei, sare, piper și 2 căței de usturoi (tăiați usturoiul în rondele mari, astfel încât savoarea lui să ajungă în pește). După aceea se dau marginile prin semințele de susan și se pune la cuptor pentru 25 de minute.
Și cam asta este tot. Așa cum v-am obișnuit, îmi plac rețetele rapide, sănătoase și gustoase.
Informații nutriționale (per porție – 1 felie) :
Calorii | 507 |
Proteine | 36 |
Grăsimi | 33 |
Carbohidrați | 14 |
Fibre | 16 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
847 thoughts on “Pește în crustă de semințe cu piure de mazăre”
Comments are closed.