Una dintre gustările mele favorite: biscuiții cu ovăz și banane.
Acești biscuiți sunt aproape perfecți. Nu conțin zahăr, nici făină!
Conțin ovăz, care din punct de vedere nutrițional este o cereală perfectă și banane, ale căror proprietăți ne aduc foarte multe beneficii.
Ovăzul ajută la reglarea nivelului de zahăr în organism (deci previne diabetul), ajută tranzitul intestinal, protejează inima (luptă împotriva depunerii colesterolului pe vasele de sânge), întărește sistemul imunitar și bineînțeles ajută la controlul greutății
Banana are cantitați semnificative din vitaminele E, K și B9 (acid folic). Vitaminele E și K funcționează ca antioxidanți, iar acidul folic este vital organismului în producția internă de proteine. Bananele conțin de asemenea și o cantitate importantă de minerale.
Ingrediente (8 biscuiți):
- 2 banane foarte coapte
- 1 cană fulgi de ovăz
- 30g fructe deshidratate (eu am folosit coacăze)
- 10g scorțișoară
Se zdrobesc bananele până se obține un piure. Eu le zdrobesc cu mâna dar puteți folosi și blenderul.
Se pun celelalte ingrediente în piureul de banane și se amestecă bine. Din acest aluat se fac 8 biscuiți care se pun pe o tavă la cuptor. Se coc la 200 de grade timp de 15 minute.
Și gata! Tocmai ați gătit o gustare perfectă în câteva minute!
Informații nutriționale (per porție – 1 biscuite) :
Calorii | 105 |
Proteine | 4 |
Grăsimi | 1,5 |
Carbohidrați | 22 |
Fibre | 5 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
696 thoughts on “Biscuiți de ovăz”
Comments are closed.