Astăzi vă propun o rețetă pentru un tort de morcovi foarte gustos fără să conțină zahăr rafinat sau făină albă.
Dacă nu ați încercat până acum, o să fiți reticenți cand auziți de tort de morcovi. Dar încercați! Vă garantez că veți avea o surpriză imensă. Nu este deloc ce v-ați aștepta. Este o prăjitură foarte gustoasă!
Ingrediente:
- 200g făină integrală
- 300g morcovi mărunțiți (dați prin răzătoare)
- 130g sirop de arțar/ miere/ sirop de agave
- 50 ml lapte
- 2 ouă
- 40g coacăze/stafide
- 50g nucă mărunțită
- 150g iaurt degresat
- 50ml ulei
- 1 praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară
- un vârf de sare
Pentru glazură:
- 250g iaurt
- 50g sirop de arțar/ miere/ sirop de agave
Pregătire:
Într-un bol amestecați morcovii rași cu făina integrală. Adăugați pe rând siropul de arțar, iaurtul, ouăle și laptele. Amestecați până obțineți un conținut omogen.
Se încorporează uleiul și la final se adaugă coacăzele, nuca, praful de copt, scorțișoara și puțină sare.
Coacăzele și scorțișoara sunt opționale. Dacă nu vă plac, le înlocuiți sau nu le mai puneți deloc.
Compoziția astfel oținută se toarnă în tavă de 23cm tapetată și se dă la copt, la o temperatură de 170 de grade, timp 1 oră.
După ce se răcește blatul, se taie în 2.
Pentru glazură amestecați iaurtul cu sirop de arțar. Jumătate din compoziție se pune la mijloc și jumătate deasupra.
Glazura nu este obligatorie. Se poate mânca și ca un chec sau un pandișpan. Este foarte gustos și așa.
Informații nutriționale (per porție – 1 felie) :
Calorii | 307 |
Proteine | 10 |
Grăsimi | 13 |
Carbohidrați | 40 |
Fibre | 5 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
524 thoughts on “Tort de morcovi fără zahăr și fără făină albă”
Comments are closed.