Ingrediente (2 porții) :
- 150g fulgi de ovăz
- 20g coacăze deshidratate
- 20g fulgi cocos (neîndulcit)
- 20ml de sirop de arțar/agave/miere
- 10g scorțișoară
Mod de preparare :
Se fierbe 1 cană fulgi de ovăz (150g) în 3 căni de apă.
Se ține la fiert 15-20 minute până când se îngroașă (le fel ca la orez).
Terciul obținut se împarte în 2 castroane. În fiecare porție se pun coacăze, fulgi de cocos, sirop de arțar si scorțișoară.
Se servește cald și este un mic dejun sănătos cu care putem spune chiar că ne răsfățăm. Este micul meu dejun de week-end.
Informații nutriționale (per porție) :
Calorii | 400 |
Proteine | 13 |
Grăsimi | 11 |
Carbohidrați | 63 |
Fibre | 12 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
550 thoughts on “Terci de ovăz – un mic dejun de răsfăț”
Comments are closed.