Salam de biscuiți fără zahăr

Salamul de biscuiți este una din prăjiturile care îmi aduc aminte de copilărie. Pe acea vreme era foarte popular. Îmi amintesc chiar cum l-am gătit și la una din orele de lucru manual.

Motivul era unul simplu. Este ușor de pregătit și poate fi mâncat ca și desert sau gustare mai multe zile.

Am ales să modific un pic rețeta și să o fac mai sănătoasă. De aceea, astăzi vă propun o variantă fără zahăr.

Ingrediente (1 porție):

  • 200g biscuiți neîndulciți
  • 130g prune uscate
  • 130g curmale uscate
  • 120g nuci combinate
  • 2 linguri pudră de roscove (sau cacao)
  • 4 linguri ulei de cocos
  • 1/2 cană lapte de ovăz neîndulcit
  • esență de rom

Pregătire:

Se mărunțesc biscuiții folosind robotul de bucătărie sau o pungă și un mojar dacă nu aveți robot. Se pun deoparte.

Se mărunțesc și nucile și se pun și ele deoparte.

Tot în robot se pun prunele, curmalele, uleiul de cocos, esența de rom, pudra de roscove (cacao) și laptele de ovăz. Puteți folosi orice alt lapte vegetal.

Eu folosesc laptele de ovăz pentru că mi se pare că se apropie cel mai mult de lapte așa cum îl știm noi și are un gust plăcut, dulceag. Atenție ca laptele vegetal să fie neîndulcit. Pe piață se găsesc multe variante de lapte vegetal cu un adaos mare de zahăr.

Adăugați pasta obținută peste biscuiți. Adăugați nucile și amestecați cu o spatulă până la omogenizare.

Folosiți un celofan pentru a-i da formă de salam. Sau puteți să faceți biluțe din compoziția obținută. Eu am ales să îl fac sub formă de salam pentru retrăi un moment din copilărie.

 

Informații nutriționale (per porție):

Calorii 262
Proteine 7
Grăsimi 11
Carbohidrați 31
Fibre 6

 

Poftă bună!

Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!