Un mic dejun cu ouă este una dintre cele mai sănătoase variante pe care le puteți alege pentru un început de zi. Din punct de vedere nutrițional oul este alimentul perfect. Știu că de multe ori devine un mic dejun plictisitor, așa că m-am gândit să vă ofer o altă variantă în care puteți folosi ouăle.
O altă îngrijorare este cea legată de ouă și colesterol. Deși multe studii arată recent că nu există o legatură directă între consumul de ouă și creșterea colesterolului, dacă aveți teamă puteți folosi doar albușurile. Albușul conține toată proteina oului, iar colesterolul se regăsește exclusiv în gălbenuș.
Pentru omleta mea de obicei folosesc 1 ou și un albuș. Și nu folosesc niciodată cașcaval sau brânză. Încerc să păstrez preparatul la un număr mic de calorii.
Pentru omleta lui folosesc 2 ouă și de asemenea adaug și cașcaval.
Ingrediente (1 porție):
- 2 ouă (sau un ou și un albuș dacă vreți să fie mai puțin calorică și cu mai puțin colesterol)
- 2 felii de șuncă de calitate (ar trebui să aibă doar carne și sare ca ingrediente)
- ceapă verde (dacă vă place)
- oregano
- spanac (daca vă place)
- cașcaval (opțional)
- sare și piper
Pregătire:
Bateți ouăle împreună cu sare, piper, oregano și alte verdețuri la alegere și puneți-le într-o tigaie non-aderentă într-o forma de clătită.
După 2 minute adăugați deasupra cașcavalul tăiat în feliuțe foarte subțiri (dacă alegeți să puneți cașcaval) și 2 felii de șuncă.
Mai lăsați 2 minute la gătit și apoi rulați întreg conținutul, exact ca o clătită.
Dacă simțiți nevoia puteți adăuga o feliuță de pâine prăjită. Va fi OK din punct de vedere caloric pentru un mic dejun sănătos și nutritiv.
Serviți cu legume proaspete la alegere.
Informații nutriționale (per porție – varianta cu șuncă și cașcaval):
Calorii | 281 |
Proteine | 27 |
Grăsimi | 17 |
Carbohidrați | 2 |
Fibre | 1 |
Varianta mea (fără cașcaval și doar albușul de la al 2-lea ou) iese la 180 de calorii și doar 6 grame de grăsime.
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
689 thoughts on “Ruladă de mic dejun”
Comments are closed.