Paste cu ton la cuptor

Pastele cu ton sunt printre preferatele mele. De data aceasta am adaptat o rețetă a lui Jamie Oliver, ca o budincă de paste cu ton și sos roșu. Au ieșit geniale.

Ingrediente:

  • 800g roșii cuburi/800g sos de roșii
  • 2 cutii de 180g de ton în suc propriu
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • busuioc proaspăt sau oregano
  • sare
  • piper
  • fulgi de chilli
  • 500g paste integrale
  • 100g mozarella
  • 50g cașcaval

Pregătire:

Într-o tigaie puneți cele 2 linguri de ulei, ceapa și usturoiul mărunțite. Căliți pentru 5 minute.

După aceea adăugați roșiile, busuiocul/oregano și fulgii de chilli. Lăsați la foc mic pentru circa 20 de minute.

Între timp puneți la fiert 500g de paste integrale conform instrucțiunilor de pe pachet.

După ce sosul de roșii a fiert pentru 20 de minute adăugați tonul scurs, sare și piper și mai țineți pe foc 5 minute.

Adăgați pastele fierte și amestecați.

Puneți conținutul într-o tavă de cuptor (25×30 cm).

Presărați brânza rasă deasupra și băgați tava la cuptor (200 de grade) pentru 15 minute.

 

Din acest conținut ar trebui să obțineți 6 porții.

Informații nutriționale (per porție):

 

Calorii 480
Proteine 34,3
Grăsimi 12,7
Carbohidrați 55,4
Fibre 8

 

Poftă bună!

 

Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!