De câțiva ani sunt un mare fan pește. Dar sunt de acord că dacă mănânci doar pește la grătar sau la cuptor, după o vreme devine plictisitor.
Din această cauză, încerc să găsesc rețete de pește pe care le modific, adapatez, combin astfel încât să fie sănătoase și gustoase.
Astăzi vă propun un pește în crustă de fistic cu morcovi și cartofi dulci, la cuptor.
Ingrediente (8 porții):
- 1kg cod
- 4 cartofi dulci
- 10 morcovi
- 150g fistic măcinat (mai mare, astfel încât să simțiți și bucățele mai mari de fistic în preparat).
- 2 linguri de muștar
- 3 linguri tărâțe de ovăz
- 1 linguriță miere/ sirop de arțar
- sare
- piper
- oregano
- zeamă de lămâie
- 1 linguriță ulei de măsline
Pregătire:
Să începem cu peștele. Se amestecă muștarul cu zeama de la 1/2 lămâie și o linguriță de miere sau sirop de arțar.
Într-un alt bol se amestecă fisticul cu tărâțele de ovăz.
Peștele asezonat deja cu sare și piper se dă prin sosul de muștar și apoi se tapetează pe ambele părți cu amestecul de fistic.
Se pune la cuptor la 170 de grade C, pentru 35 de minute.
Între timp, ne putem ocupa de garnitură. Eu am ales să fac o garnitură de cartofi dulci și morcovi la cuptor.
Am curățat atât cartofii cât și morcovii și i-am tăiat în fâșii lungi, astfel încât să arate ca niște cartofi pai.
Într-un bol am amestecat o linguriță de ulei de măsline cu sare, piper și oregano. Morcovii și cartofii tăiați i-am pus în acest bol și am amestecat foarte bine.
Se pun într-o tavă la cuptor pentru 25 de minute, la o temperatură de 220 de grade C. Aveți grijă să îi puneți într-un singur strat, astfel încât să se facă crocanți, ca niște cartofi prăjiți.
Informații nutriționale (per porție):
Calorii | 403 |
Proteine | 30 |
Grăsimi | 13 |
Carbohidrați | 43 |
Fibre | 5 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
721 thoughts on “Cod în crustă de fistic”
Comments are closed.