Cheesecake fără zahăr

 

Întotdeauna am fost un mare fan al cheesecake-ului. Problema este că întotdeauna o felie de cheesecake are foarte multe calorii. Așa că am căutat să fac o variantă fără zahăr și mai slab calorică. Am folosit iaurt degresat în loc de smântână și puțin sirop de arțar în loc de zahăr. A ieșit un cheesecake delicios pe care vă invit să îl încercați. O să vă îndrăgostiți de el și va deveni foarte repede unul dintre deserturile preferate cu care să vă puteți impresiona musafirii de fiecare dată.

Ingrediente:

  • 600g cremă de brânză
  • 300g iaurt
  • 3 lingurițe esență de vanilie
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 100 ml sirop de arțar (agave)
  • 50g făină de ovăz
  • 20 biscuiți fără zahăr
  • 50 ml unt/ulei de cocos

Blat de biscuiți:

Se mărunțesc biscuiții cu robotul de bucătărie sau manual până obținem o făină. Se amestecă cu uleiul de cocos și se întinde pe o tavă rotundă în care facem cheesecake-ul. Se dă la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.

Se scoate și se lasă la răcit.

Între timp pregătim compoziția.

Compoziție:

În blender/robot sau manual amestecăm brânza cu iaurtul, siropul de arțar/agave, esența de vanilie, sucul de lămâie și făina de ovăz.

Ar trebui să obținem o compoziție fină și cremoasă.

Se adaugă în tavă peste blatul de biscuiți și se dă la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute. Când s-a terminat timpul se lasă în cuptor încă 5 minute.

După 5 minute se scoate și se lasă la răcit.

Desupra puteți adăuga o reducție de fructe și apoi se ține la frigider 24 de ore.

Pentru reducția de fructe am luat 500g de fructe de pădure congelate și le-am pus la foc foarte mic împreună cu 5 linguri de apă. Se ține pe foc până când obțineți un sos de fructe mai grosuț.

 

Informații nutriționale (per porție – 1 felie):

Calorii 220
Proteine 8
Grăsimi 20
Carbohidrați 25
Fibre 5

 

Poftă bună!

Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!