Întotdeauna am fost un mare fan al cheesecake-ului. Problema este că întotdeauna o felie de cheesecake are foarte multe calorii. Așa că am căutat să fac o variantă fără zahăr și mai slab calorică. Am folosit iaurt degresat în loc de smântână și puțin sirop de arțar în loc de zahăr. A ieșit un cheesecake delicios pe care vă invit să îl încercați. O să vă îndrăgostiți de el și va deveni foarte repede unul dintre deserturile preferate cu care să vă puteți impresiona musafirii de fiecare dată.
Ingrediente:
- 600g cremă de brânză
- 300g iaurt
- 3 lingurițe esență de vanilie
- 1 lingură suc de lămâie
- 100 ml sirop de arțar (agave)
- 50g făină de ovăz
- 20 biscuiți fără zahăr
- 50 ml unt/ulei de cocos
Blat de biscuiți:
Se mărunțesc biscuiții cu robotul de bucătărie sau manual până obținem o făină. Se amestecă cu uleiul de cocos și se întinde pe o tavă rotundă în care facem cheesecake-ul. Se dă la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.
Se scoate și se lasă la răcit.
Între timp pregătim compoziția.
Compoziție:
În blender/robot sau manual amestecăm brânza cu iaurtul, siropul de arțar/agave, esența de vanilie, sucul de lămâie și făina de ovăz.
Ar trebui să obținem o compoziție fină și cremoasă.
Se adaugă în tavă peste blatul de biscuiți și se dă la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute. Când s-a terminat timpul se lasă în cuptor încă 5 minute.
După 5 minute se scoate și se lasă la răcit.
Desupra puteți adăuga o reducție de fructe și apoi se ține la frigider 24 de ore.
Pentru reducția de fructe am luat 500g de fructe de pădure congelate și le-am pus la foc foarte mic împreună cu 5 linguri de apă. Se ține pe foc până când obțineți un sos de fructe mai grosuț.
Informații nutriționale (per porție – 1 felie):
Calorii | 220 |
Proteine | 8 |
Grăsimi | 20 |
Carbohidrați | 25 |
Fibre | 5 |
Poftă bună!
Trăiește frumos, mănâncă sănătos! Te ajut și eu!
688 thoughts on “Cheesecake fără zahăr”
Comments are closed.